Ferrero Rocher: Φτιάξε εύκολα τα δικά σου σοκολατάκια

Ferrero Rocher: Φτιάξε εύκολα τα δικά σου σοκολατάκια

Είναι κάπως δύσκολο να αντισταθεί κανείς σε αυτά τα μικρά, ανάγλυφα σοκολατάκια με το χρυσαφένιο περιτύλιγμα. Μιλάω, βέβαια, για τα Ferrero Rocher, με τις χαρακτηριστικές διαφημίσεις που τα προωθούν εδώ και πολλά χρόνια. Τα “Κύριε πρέσβη, μας κακομαθαίνετε!”, όπως είναι επίσης γνωστά. Η γεύση τους είναι φανταστική και με την παρακάτω συνταγή θα μπορέσεις να τα φτιάξεις κι εσύ εύκολα και γρήγορα, με μόνο 4 υλικά.

Ακολούθησε τη συνταγή και ξεχώρισε για τις … ζαχαροπλαστικές σου ικανότητες:

Υλικά:

  • 120 γρ. φουντούκια
  •  200 γρ. Νutella
  •  70 γρ. γκοφρέτες με γέμιση κρέμας κακάο
  •  350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

 

Διαδικασία:

Σε έναν προθερμασμένο φούρνο, βάζουμε επάνω στη λαδόκολλα τα φουντούκια και τα ψήνουμε για 10′. Στη συνέχεια, κρατάμε 25 από αυτά και τα υπόλοιπα τα αλέθουμε στο μούλτι. Έπειτα, ρίχνουμε τη νουτέλα σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε τα μισά αλεσμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μείγμα για μία ώρα στο ψυγείο. Αλέθουμε στο μούλτι και όλες τις γκοφρέτες και τις ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα αλεσμένα φουντούκια. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, σχηματίζουμε μπαλάκια με το μείγμα που είχαμε στο ψυγείο, τοποθετώντας στη μέση ένα αμύγδαλο. Πασπαλίζουμε τα μπαλάκια με την αλεσμένη γκοφρέτα και τα τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο, βάζοντάς τα, έπειτα, στο ψυγείο για 30′. Όσο παγώνουν τα μπαλάκια, λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε μπεν μαρί . Βουτάμε μία μία τις μπαλίτσες μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και χρησιμοποιώντας δύο κουταλάκια τις καλύπτουμε προσεκτικά με τη σοκολάτα. Τα βάζουμε πάλι σε αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια στο ψυγείο, μέχρι να σταθεροποιηθούν πλήρως.

 

 

Διαβάστε επίσης

Close