Κανταΐφι με τυρί κρέμα και μέλι

Κανταΐφι με τυρί κρέμα και μέλι

Υπέροχη γεύση, εντυπωσιακό σαν πιάτο και αρκετά εύκολο στην εκτέλεση!

Υλικά για το κανταΐφι:

– 1 πακέτο φύλλο για κανταΐφι
– 500 γρ. τυρί κρέμα
– 50 γρ. ζάχαρη άχνη
– 150 γρ. βούτυρο φρέσκο
– 2 κρόκοι αυγών
– 1 αυγό ολόκληρο

Υλικά για το σιρόπι μελιού:

– 4 κουταλιές της σούπας νερό
– 5 κουταλιές σούπας μέλι

– 1 κουταλιά σούπας λεμόνι

– 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης τριμμένο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε το βούτυρο στα μικροκύματα για να λιώσει χωρίς να καεί. Ανοίγουμε με τα χέρια μας πολύ καλά το φύλλο καταΐφι, έτσι ώστε να μην έχει καθόλου κόμπους. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε το μισό φύλλο στο ταψί πιέζοντας προς τα κάτω. Βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο (προσοχή, το βούτυρο να είναι χλιαρό αλλιώς θα μας λασπώσει)

Ανακατεύουμε πολύ καλά το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και τα αυγά. Απλώνουμε την κρέμα και βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο φύλλο και βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.

Μόλις περάσουν τα 50 λεπτά ψησίματος, φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό με το μέλι και το λεμόνι για 1 λεπτό.

Σιροπιάζουμε όταν είναι και τα δύο ζεστά και γαρνίρουμε με αιγίνης

Thessaloniki Arts and Culture http://www.thessalonikiartsandculture.gr/

Διαβάστε επίσης

Close