Μακαρονόπιτα: Μια σπάνια συνταγή που θα λατρέψεις

Μακαρονόπιτα: Μια σπάνια συνταγή που θα λατρέψεις

Δε χρειάζεται να έχεις ιταλική καταγωγή για να λατρεύεις τα μακαρόνια. Ούτε να είσαι φοιτητής, που τα εκτιμάς λόγω ευκολίας στο μαγείρεμα. Αν έχεις γεννηθεί “μακαρονάς”, αυτό δεν αλλάζει με τίποτα. Θα αγαπάς τα ζυμαρικά σε όποια μορφή και να τα συναντήσεις.

Επειδή, όμως, ξέρουμε πως το συνηθισμένο καμιά φορά γίνεται βαρετό, σου βρήκαμε την πιο ξεχωριστή συνταγή με βάση τα ζυμαρικά, που θα τα απογειώσει. Μακαρονόπιτα με τυριά και απάκι, που θα ξετρελάνει και τον πιο δύσκολο στο φαγητό. Ετοιμάσου για μεγάλες στιγμές στο τραπέζι σου!

Υλικά

  • 500 γρ. Παστίτσιο Νο 2 MISKO
  • 5 λίτρα νερό
  • 35 γρ. αλάτι
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 150 γρ. απάκι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 2 αυγά
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα γεμάτη με νερό για 10 λεπτά. Αλατίζουμε καλά. Κατόπιν τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το απάκι και το τριμμένο τυρί.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το διάλυμα στα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε φόρμα με αποσπώμενη βάση, δημιουργώντας ομοιόμορφες στρώσεις. Πασπαλίζουμε με επιπλέον τυρί την επιφάνεια.
Ψήνουμε στους 180° C στον αέρα για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε τη μακαρονόπιτα και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από την ιστοσελίδα: https://www.mamapeinao.gr
Επιμέλεια: Δάφνη Τσάρτσαρου

Διαβάστε επίσης

Close