"Αμαρτωλό" σουφλέ σοκολάτας, εύκολο και απολαυστικό

“Αμαρτωλό” σουφλέ σοκολάτας, εύκολο και απολαυστικό

Η σοκολάτα είναι γνωστό πως ανεβάζει τη διάθεση. Έτσι, ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό δεν είναι και τόσο …αμαρτία να το φάμε.

Εμείς προτείνουμε ένα λαχταριστό σουφλέ σοκολάτα (moelleux, αλλιώς), με υπέροχο, τραγανό εξωτερικό και πλούσιο περιεχόμενο από παχύρρευστη, ζεστή σοκολάτα στο εσωτερικό του. Μπορείς να δοκιμάσεις να το φτιάξεις στο σπίτι με την συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, όπως σου τη δίνουμε παρακάτω …

"Αμαρτωλό" σουφλέ σοκολάτας, εύκολο και απολαυστικό

Moelleux – Σουφλέ Σοκολάτας

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. βούτυρο, ανάλατο, κομμένο σε κύβους
  • 2 αβγά
  • 2 κρόκους
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 35 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
  • 4 κ.γ. φιστικοβούτυρο
  • 4 κ.γ. dulce de leche
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • αλάτι
  • βούτυρο
  • κακάο

και για το σερβίρισμα

  • κακάο
  • λιωμένη κουβερτούρα
  • παγωτό βανίλια

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο πάνω σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να γίνει λεία (εναλλακτικά μπορούμε να ετοιμάσουμε το μείγμα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5-2 λεπτά). Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να μη φαίνεται καθόλου ζάχαρη. Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας το μείγμα αυγών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία σπάτουλα για 1-2 λεπτά. Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε και πάλι καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο 6 φόρμες για σουφλέ/muffins. Μοιράζουμε το μείγμα, με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι, στις φόρμες μέχρι τη μέση της κάθε μίας. Σε δύο από τις φόρμες στο κέντρο τους βάζουμε δύο κουταλιές του γλυκού φιστικοβούτυρο και πιέζουμε ελαφρά με το χέρι. Στις άλλες δύο βάζουμε δύο κουταλιές του γλυκού dulce de leche και πιέζουμε πάλι ελαφρά. Ενώ τις δύο τελευταίες τις αφήνουμε ως έχουν. Μοιράζουμε το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας στις 6 φόρμες (γεμίζουμε τα 2/3 από την κάθε φόρμα στο σύνολο με μείγμα). Σε ένα ταψί βάζουμε τις φόρμες και ψήνουμε για 8-10 λεπτά (τοποθετούμε στην πάνω θέση του φούρνου). Μετά απο 8-10 λεπτά βγάζουμε αμέσως τα κέικ από τον φούρνο. Μπορεί να φαίνονται λίγο άψητα στη μέση αλλά μη σας νοιάζει γιατί έτσι πρέπει να είναι. Τα αφήνουμε πολύ λίγο (μερικά δευτερόλεπτα), να ξεκουραστούν μέσα στη φόρμα, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με παγωτό, λιωμένη σοκολάτα και κακάο.

 

Πηγή: https://akispetretzikis.com/

Διαβάστε επίσης

Close