Η καλύτερη ιδέα για το Σαββατιάτικο brunch σου

Η καλύτερη ιδέα για το Σαββατιάτικο brunch σου

Όσο η θερμοκρασία πέφτει με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς, δε σημαίνει ότι η όρεξη σου για νόστιμα brunch μειώνεται. Το να τριγυρίζεις όμως στους δρόμους με κρύο ή βροχή τα πρωινά που υποτίθεται πρέπει να ξεκουράζεσαι και να χαλαρώνεις στο σπίτι, δεν είναι και ότι καλύτερο.

Για το λόγο αυτό, σου βρήκαμε την καλύτερη ιδέα για το Σαββατιάτικο brunch που ταιριάζει στο χειμώνα και μπορείς να το φτιάξεις στο σπίτι με δικά σου υλικά, που είναι σίγουρα πιο υγιεινό. Το καλύτερο; Δε σε βάζει στη διαδικασία του να βγεις από το σπίτι, ενώ το μόνο που θέλεις είναι να μείνεις για πάντα στον καναπέ.

 

Pancakes με σμέουρα, τυρί Ricotta και μους λεμονιού

Η καλύτερη ιδέα για το Σαββατιάτικο brunch σου

Το τυρί Ricotta προσδίδει μια ελαφρώς σπογγώδη υφή και τα σμέουρα προσθέτουν έναν τόνο γλυκιάς γεύσης. Σερβίρεις με ζεστή μους από λεμόνι.

Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά | Άτομα: 4

 

Υλικά:

3/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κομμάτι ricotta (σε μέγεθος όσο μια συσκευασία βούτυρο)
2/3 γάλα
2 αυγά
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1/4 αλάτι
1/2  σμέουρα, και περισσότερα για γαρνιτούρα
2 κουταλιές βούτυρο
1 βαζάκι κρέμα/ μους λεμονιού

 

Τοποθέτησε τα σμέουρα, αλεύρι, ρικοτα, γάλα, αυγά, χυμό λεμονιού, ζάχαρη σε σκόνη, μπέικιν πάουντερ και αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακάτεψε καλά με το συρμάτινο αναδευτήρα χεριού. Βάλε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα σμέουρα και ανακάτεψε με το μείγμα που έχει δημιουργηθεί. Για να κάνεις τις τηγανίτες, ζεσταίνεις 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο, ξεκίνα να φτιάχνεις τις τηγανίτες σου, χύνοντας 1/4 της κούπας από το μείγμα στο σκεύος. Μπορείς να προσαρμόσεις τα μεγέθη ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Μόλις οι τηγανίτες ροδίσουν (αυτό θα διαρκέσει 2-3 λεπτά), προσθέτεις περισσότερο βούτυρο στο τηγάνι και γύρισε τις από την άλλη. Επανάλαβε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα που έχεις ετοιμάσει. Ζεσταίνεις το περιεχόμενο από το βαζάκι με την κρέμα/μους λεμονιού, το “λούζεις” πάνω από τις τηγανίτες σου, διακοσμείς με τα σμέουρα που περίσσεψαν και σερβίρεις.

 

Καλή όρεξη!

Διαβάστε επίσης

Close