Ταμπουλέ, η σαλάτα του καλοκαιριού

Ταμπουλέ, η σαλάτα του καλοκαιριού

Δροσιστική, ολόφρεσκια, αραβική σαλάτα με πλιγούρι.

Υλικά:

1/3 φλυτζ. πλιγούρι ψιλό
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο (προαιρετικό)
3 λεμόνια χυμό τους
1 μικρό ματσάκι δυόσμο
7 φλυτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 ντομάτες σφιχτές
Αλάτι, πιπέρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε το πλιγούρι σε ένα μπολ και ρίχνουμε ζεστό νερό τόσο ώστε να το καλύψει. Το αφήνουμε για 20 λεπτά.

Στραγγίζουμε το νερό και ανακατεύουμε το φουσκωμένο πλέον πλιγούρι με το λεμόνι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Το αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά για να πάρει τις γεύσεις και να ξεκουραστεί.

Παράλληλα ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο πολύ καλά καθώς και τις ντομάτες (σε κυβάκια) και τα κρεμμυδάκια.

Αφού λοιπόν περάσουν τα 30 λεπτά, ανακατεύουμε το πλιγούρι με τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια.

Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

Thessaloniki Arts and Culture http://www.thessalonikiartsandculture.gr

Διαβάστε επίσης

Close