Σωτήρης Κοϊκόπουλος

Σωτήρης Κοϊκόπουλος

Γέννημα θρέμμα Σαλονικιός. Απασχολούμενος επαγγελματικά σε αεροπορικές εταιρείες, είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω αρκετά σε δεκάδες χώρες, στον κόσμο μας. Η σχέση με τη φωτογραφία ξεκίνησε μέσα από τα δίδυμα ματάκια μιας Lubitel σε ένα ταξίδι στο Παρίσι.

Έκτοτε τα ταξίδια ήταν πάντα η ευκαιρία για νέες φωτογραφικές αποτυπώσεις και πειραματισμούς. Σύντομα όμως η αγάπη για το κλικ της μηχανής δυνάμωσε και τα ταξίδια έπαψαν να είναι η μόνη αιτία για φωτογραφίες. Δεν περίμενα πια το ταξίδι για να παγιδεύσω αυτά που μου άρεσαν. Έτσι κι αλλιώς η πόλη μας έχει πληθώρα εικόνων που αξίζουν να μείνουν στη μνήμη.



Συχνά οι φωτογραφίες βγαίνουν βιαστικά για να κρατήσουν μια στιγμή. Υπάρχουν βέβαια και εκείνες οι μαγικές στιγμές που η φωτογράφiση επιστρέφει στην αρχική της ιεροτελεστία. Είναι οι μέρες και οι νύχτες που φορτώνομαι τον εξοπλισμό (μηχανές, φακούς, τρίποδες) ανεβαίνω στη μοτοσυκλέτα και ξεχύνομαι να φωτογραφίσω προσεκτικά και με μεράκι αυτά που με ελκύουν. Το αποτέλεσμα πάντα με δικαιώνει. Ίσως όχι αναγκαστικά φωτογραφικά, αλλά σίγουρα βελτιώνοντας την διάθεση.




Διαβάστε επίσης

Δημήτρης Συμεωνίδης

Δημήτρης Συμεωνίδης

Ο Δημήτρης Συμεωνίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πάντα του άρεσε να ταξιδεύει, νοερά και κυριολεκτικά, έτσι έκανε τη ζωή του ένα μεγάλο ταξίδι. Κάτι σαν μια ταινία. Ταινίες βλέπει από πολύ μικρός, από τον Λαμπρούκο, τη Λιλούκο, μέχρι και την Αγωνία του Τερματοφύλακα πριν από τα Πέναλτυ. (στο Ριβολί, χωρίς να καταλαβαίνει και πολλά αλλά με […]

Άγγελος Νομικός

Άγγελος Νομικός

Ο Άγγελος Νομικός-Τσιώκος (ο οποίος καταριέται την ώρα και τη στιγμή που οι γονείς του αποφάσισαν να του δώσουν δύο επώνυμα) γεννήθηκε στην Αθήνα τον Aύγουστο του 1991. Από μικρός δεν έλεγε να κάτσει φρόνιμος με αποτέλεσμα να κάνει έξω φρενών τους αγαπημένους του γονείς με τις σκανταλιές του. Σε ηλικία 4 ετών τον πήγε […]

Μαρία Κενανίδου

Μαρία Κενανίδου

Μαρία Βασιλική Κενανίδου κι ούτε ξέρει γιατί έχει δύο ονόματα… Μεγάλωσε κάνοντας όνειρα για μακρινά, μαγικά, φωτεινά ταξίδια.

Close