Σωτήρης Κοϊκόπουλος

Σωτήρης Κοϊκόπουλος

Γέννημα θρέμμα Σαλονικιός. Απασχολούμενος επαγγελματικά σε αεροπορικές εταιρείες, είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω αρκετά σε δεκάδες χώρες, στον κόσμο μας. Η σχέση με τη φωτογραφία ξεκίνησε μέσα από τα δίδυμα ματάκια μιας Lubitel σε ένα ταξίδι στο Παρίσι.

Έκτοτε τα ταξίδια ήταν πάντα η ευκαιρία για νέες φωτογραφικές αποτυπώσεις και πειραματισμούς. Σύντομα όμως η αγάπη για το κλικ της μηχανής δυνάμωσε και τα ταξίδια έπαψαν να είναι η μόνη αιτία για φωτογραφίες. Δεν περίμενα πια το ταξίδι για να παγιδεύσω αυτά που μου άρεσαν. Έτσι κι αλλιώς η πόλη μας έχει πληθώρα εικόνων που αξίζουν να μείνουν στη μνήμη.Συχνά οι φωτογραφίες βγαίνουν βιαστικά για να κρατήσουν μια στιγμή. Υπάρχουν βέβαια και εκείνες οι μαγικές στιγμές που η φωτογράφiση επιστρέφει στην αρχική της ιεροτελεστία. Είναι οι μέρες και οι νύχτες που φορτώνομαι τον εξοπλισμό (μηχανές, φακούς, τρίποδες) ανεβαίνω στη μοτοσυκλέτα και ξεχύνομαι να φωτογραφίσω προσεκτικά και με μεράκι αυτά που με ελκύουν. Το αποτέλεσμα πάντα με δικαιώνει. Ίσως όχι αναγκαστικά φωτογραφικά, αλλά σίγουρα βελτιώνοντας την διάθεση.
Διαβάστε επίσης

Αθηνά Ταρλά

Αθηνά Ταρλά

Η Αθηνά σπούδασε φιλοσοφία και διδάσκει αρχαία ελληνικά. Γεννήθηκε στην Κρήτη, πετάχτηκε μέχρι τη Γερμανία, επέστρεψε στην Ελλάδα και δεν ξαναφεύγει με τίποτα. Δεν ξέρει τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει και γι’ αυτό το αποφεύγει. Άμα τη δείτε, πείτε της πως την ψάχνω.

Νάνσυ Σπετσιώτη

Νάνσυ Σπετσιώτη

Η Νάνσυ Σπετσιώτη έσκασε μύτη πριν 32 Απρίληδες στη Λάρισα. Στα τέσσερα ήθελε να γίνει ντέντεκτιβ και στα έντεκα «Κουτσομύτης», εξαιτίας του σήριαλ «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» που παρακολουθούσε στην τηλεόραση. Κατάφερε να κάνει κάποια βηματάκια στη σκηνοθεσία με ταινίες μικρού μήκους.

Οξύρυγχος

Οξύρυγχος

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη αλλά πέρασα αρκετό καιρό και στην Αθήνα. Από μικρό παιδί μου άρεσαν οι τέχνες, το διάβασμα, το θέατρο, η μουσική.

Close