Το δημοφιλές ναυάγιο Επανομής από ψηλά!

Το δημοφιλές ναυάγιο Επανομής από ψηλά!

Αυτή τη φορά θα σας ταξιδέψουμε στο πανέμορφο ναυάγιο της Επανομής, πολύ κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σκουριασμένο και επιβλητικό, έχει δώσει το δικό του στίγμα στην παραλία η οποία κάποτε ήταν «μυστική», με λίγους επισκέπτες. Πρόκειται για ένα αληθινό ναυάγιο που είχε γίνει γύρω στο 1970 και παραμένει ακόμα στο βυθό της παραλίας, σε πολύ κοντινή απόσταση από την ακτή! Το πλοίο που ναυάγησε μετέφερε τόνους από χώμα με σκοπό να μπαζώσει τον σπάνιας ομορφιάς βιότοπο της Επανομής με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη. Ανήμερα του Αγ.Αντωνίου το 1970 όμως το πλοίο βούλιαξε και εγκαταλείφθηκε από την εταιρεία εκεί. Έκτοτε έχει παραμείνει στα νερά και θεωρείται ως ένα «τουριστικό αξιοθέατα»

Μπορείτε να το επισκεφθείτε είτε από την οδό της Γεωργικής Σχολής (προς Περαία) είτε από την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανίων, βγαίνοντας στην έξοδο για Μεσημέρι και ακολουθώντας τις αντίστοιχες πινακίδες. Από το κέντρο της πόλης θα χρειαστείτε γύρω στα 45’ για να φτάσετε στα καταγάλανα νερά της Επανομής!

Η παραλία της Επανομής και όλη η περιοχή είναι ιδιαίτερα οργανωμένη και προσεγμένη, με δεκάδες καταστήματα έτοιμα να σας εξυπηρετήσουν!

Ελάτε μαζί μας σε μια μοναδική βόλτα από ψηλά, όπως την κατέγραψε ο Konstantinos Rousis

Βάλτε την ένταση δυνατά και απολαύστε το!

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close