7 οφέλη της πρωινής γυμναστικής

7 οφέλη της πρωινής γυμναστικής

Η έξοδος από την ασφάλεια του κρεβατιού το πρωί, έπεται συνήθως μετά από πολλά πατήματα snooze, μουρμουρητά και γκρίνιες. Ειδικά, όταν έχει κρύο και ο ύπνος συνοδεύεται από πουπουλένια, μαλακά παπλώματα, το πράγμα γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.

Η πρωινή ετοιμασία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σημαίνει λιγότερος χρόνος ύπνου, αλλά οι  επιστήμονες λένε πως είναι η καταλληλότερη ώρα για γυμναστική. Μια προπόνηση το πρωί μπορεί να αλλάξει εντελώς την ημέρα σου. Διαβάζοντας τη λίστα παρακάτω, με τα 7 οφέλη της πρωινή γυμναστικής, μπορεί να γίνεις τελικά …πρωινός τύπος!

Θα καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας

Οι μελετητές στο Πανεπιστήμιο Brigham Young διαπίστωσαν σε μία έρευνα, ότι εκείνοι που γυμνάστηκαν το πρωί βρήκαν τις εικόνες νόστιμων φαγητών λιγότερο ελκυστικές από εκείνους που δεν γυμνάστηκαν, όπως επίσης οι πρώτη κατανάλωσαν λιγότερες περιττές θερμίδες μέσα στην ημέρα.

Θα κοιμάσαι καλύτερα το βράδυ

Σύμφωνα με το National Sleep Foundation, «Όταν κοιμόμαστε τη νύχτα, η αρτηριακή μας πίεση μειώνεται κατά περίπου 10 έως 20%. Αυτή η μείωση είναι καλή για την καρδιά μας και μπορεί να είναι ένας τρόπος που το σώμα μας αποκαθίσταται όταν κοιμόμστε. Μια προπόνηση νωρίς το πρωί μπορεί να προσφέρει την ιδανική μείωση της αρτηριακής πίεσης, καθώς και να μεγιστοποιήσει τον βαθύ ύπνο, σε σύγκριση με το μεσημεριανό ή το βράδυ.

Θα έχεις περισσότερη ενέργεια μέσα στην ημέρα

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται έξω το πρωί καταλήγουν να είναι πιο δραστήριοι καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας τους. Η μετακίνηση το πρωί μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις την υποτονικότητα και να κάνεις πιο πιθανό ότι θα περάσεις τα 10.000 βήματα μέχρι το τέλος της ημέρας.

Η πρωινή άσκηση βοηθάει να καις πιο εύκολα θερμίδες απ’ ότι τις άλλες ώρες της ημέρας

Όταν η άσκηση είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί, το στομάχι σου είναι πιο άδειο από ότι σε άλλες ώρες της ημέρας. Οι έρευνες δείχνουν ότι όταν ασκείς με άδειο στομάχι, το σώμα σου αναγκάζεται να βουτήξει στις δεξαμενές λίπους για να πάρει ενέργεια για χρήση, η οποία καίει περισσότερο λίπος στο μεταξύ.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τρως τίποτα πριν από την προπόνηση το πρωί αν πεινάς – αν χρειαστεί να φας, οι ειδικοί προτείνουν μια μπανάνα με φυστικοβούτυρο, αποξηραμένα φρούτα ή ένα βραστό αυγό με τοστ.

Θα ξεκινάς τη μέρα σου με καλύτερη διάθεση

Ο καθένας ξέρει ότι η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες που ενισχύουν τη διάθεσή και διώχνουν το άγχος – έτσι, η ενασχόληση με τη γυμναστική το πρωί είναι ότι καλύτερο για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Η πρωινή άσκηση μπορεί να καθαρίσει το μυαλό σου και να συμβάλλει στην επιτυχία της υπόλοιπης ημέρας σου.

Ξεμπερδεύεις

Είναι γνωστό το πόσο δύσκολο είναι να πάρεις την απόφαση να πας στο γυμναστήριο, ειδικά μετά από μια εξαντλητική μέρα στο γραφείο. Έτσι, κάνοντας τις ασκήσεις σου το πρωί, έχεις τα απογεύματά σου ελεύθερα.

Θα αυξήσεις το μεταβολισμό σου και θα βοηθήσεις την ενδυνάμωση των μυών

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Αμερικής, «Όσο περισσότερη τεστοστερόνη έχουμε στο σώμα μας ενώ γυμναζόμαστε, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι αυτό στην παραγωγή μυών. Τα πρωινά επίπεδα της τεστοστερόνης στο σώμα, λοιπόν,  μπορούν να βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη ανάπτυξη των μυών. «

Διαβάστε επίσης

Close