Γυμναστείτε ανάλογα με τη διάθεση και τα συναισθήματά σας!

Γυμναστείτε ανάλογα με τη διάθεση και τα συναισθήματά σας!

Πολλοί αποφασίζουν να γυμναστούν όταν έχουν καλή διάθεση. Όμως αυτό φυσικά και δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση…

Αν νιώθετε θυμό και είστε αγχωμένοι…
Τα αρνητικά συναισθήματα μπορεί να λειτουργήσουν θετικά αν αποφασίσετε να γυμναστείτε έξυπνα. Έντονα συναισθήματα – όπως ο θυμός – μας “γεμίζουν” με αδρεναλίνη και κορτιζόλη και μας προετοιμάζουν να τρέξουμε περισσότερο και να σηκώσουμε περισσότερα κιλά. Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Psy-chology έδειξε ότι οι δρομείς ολοκλήρωναν τη διαδρομή 3 χιλιομέτρων ταχύτερα όταν ήταν θυμωμένοι!

Επιλέξτε τη γυμναστική που ταιριάζει κάθε φορά με το πώς αισθάνεστε, ώστε να είναι πιο ευχάριστη η διαδικασία αλλά και πιο αποτελεσματική!

Έχετε νεύρα; Ώρα για μποξ!
Όταν είστε νευριασμένοι, μια πολύ καλή λύση είναι να εκτονώστε την έντασή σας στον σάκο του box. Αυτό σίγουρα θα το έχετε ξανακούσει και πραγματικά βοηθάει πολύ γιατί συμβάλλει στη βελτίωση της διάθεσης. Μας κάνει να νιώθουμε πιο δυνατοί να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, ενώ αποφορτιζόμαστε.

Διώξτε το στρες και την κακή διάθεση με γιόγκα
Αν είστε αγχωμένοι ή κακόκεφοι είναι πολύ ωφέλιμο να εξασκηθείτε στην αναπνοή. Έχετε ακούσει για τη yin yoga; Πρόκειται για ένα αργό στιλ γιόγκα που συμβάλλει στην αντιμετώπιση του στρες. Προσφέρει πνευματική διαύγεια και εξισορρόπηση των συναισθημάτων.

Η yin yoga αυξάνει τη ροή του αίματος μεταξύ των αρθρώσεων και του μυϊκού σας συστήματος, επιτρέποντας στο οξυγόνο να μεταφέρεται στα κύτταρα και να μας κάνει να νιώθουμε ηρεμία και γαλήνη. Η καθημερινή εξάσκηση της yoga μπορεί να επηρεάσει θετικά όχι μόνο τη διάθεσή μας αλλά και την ψυχική μας υγεία.

 

Πηγή: sayyestothepress.gr, ΤΕΥΧΟΣ #541

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close