Πώς θα χάσουμε τα περιττά κιλά των καλοκαιρινών διακοπών;

Πώς θα χάσουμε τα περιττά κιλά των καλοκαιρινών διακοπών;

Σίγουρα, αυτή είναι μια ερώτηση που μας απασχολεί έντονα τις ημέρες μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ας δούμε όμως πώς πρέπει να γίνει η μετάβαση από την πιο ελεύθερη στην καθημερινή και υγιεινή διατροφή με σκοπό την απώλεια βάρους.

Διατροφή στις καλοκαιρινές διακοπές
Είναι γεγονός πως την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών παρατηρείται μια αύξηση στην κατανάλωση κρέατος και ζωικών προιόντων, κατανάλωση τηγανιτών τροφίμων και γρήγορου φαγητού αλλά και αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ το οποίο διαδραματίζει επιβαρυντικό θερμιδικά ρόλο και μπορεί να επιβαρύνει το σωματικό βάρος. Επίσης κατά την περίοδο των διακοπών μεταβάλλονται τόσο οι ώρες όσο και το πλάνο των γευμάτων.

Ποια είναι η λύση;
Η γενική σύσταση είναι η επιστροφή σε ένα υγιεινό διαιτολόγιο παρόμοιο με αυτό πριν των διακοπών. Συστήνεται η επιστροφή στο σπιτικό φαγητό, η κατανάλωση ενός όσο γίνεται πιο χαμηλοθερμικού βραδινού γεύματος, η αποχή από την κατανάλωση αλκοόλ και ο συνδυασμός τους με μία ιδανικά καθημερινή φυσική δραστηριότητα όσο ο καιρός το επιτρέπει.

Υγιεινό πλάνο διατροφής για τα παιδιά
Τέλος, συζητήσαμε για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλλουμε στην διαμόρφωση ενός πιο υγιεινού πλάνου διατροφής για τα παιδιά, μετά από την διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών, όπου τα παγωτά και τα καλοκαιρινά εδέσματα είναι πιθανό να συνέβαλαν στην αύξηση του βάρους τους.

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί

του Χάρη Δημοσθενόπουλου, Κλινικού Διαιτολόγου & Βιολόγου, M.Med.Sci. S.R.D.

Πηγή: mednutrition.gr

Διαβάστε επίσης

Close